cadeau

Hoeveel mogen de trouwringen kosten?

Het was een hele lange tijd normaal om veel geld uit te geven aan trouwringen maar het lijkt erop dat dit niet langer het geval is. Dit zien we niet alleen terug in het gedrag van de consumenten maar ook in de winkels.

Aanbod trouwringen

Als je vroeger een winkel binnenliep was het onmogelijk om trouwringen onder de 500 euro te vinden en hier waren er zelfs niet veel van. Een grote deel van de collectie bestond uit ringen boven de 1000 euro en nog duurder.

Nu zien we juist het omgekeerde. De grootste gedeelte van de collectie bestaat uit goedkope trouwringen en een hele kleine deel uit dure trouwringen. Dit komt doordat de winkeliers ook door hebben dat de meeste koppels voor goedkope trouwringen kiezen. Een grote collectie van dure trouwringen levert hun dan ook alleen maar verlies op.

Waarom betalen mensen minder?

Waarom er voor goedkope trouwringen word gekozen heeft diverse redenen. In de eerste plaats hebben mensen minder te besteden dan vroeger. Het is een tijdje niet goed gegaan met de economie. Koppels geven liever geld uit aan praktische dingen dan aan trouwringen. Het is wel een symbool van hun liefde maar dat zijn goedkope trouwringen ook. Het geld dat ze besparen kunnen ze vaak ook hard gebruiken.